Vijf dagen voor de officiële start van het Atlantische orkaanseizoen in de Verenigde Staten is de eerste waarschuwing van het jaar voor een tropische storm afgegeven.

Inwoners in de kustgebieden van South Carolina moeten de komende 36 uur rekening houden met het noodweer, voorspelt het National Hurricane Center in Miami.

Voorlopig wordt de storm nog aangeduid als een tropische depressie, maar de verwachting is dat deze de komende uren zal aantrekken tot een tropische storm. In dat geval krijgt het de naam 'Bonnie' en is de eerste tropische storm van het jaar 2016 een feit.

Een tropische storm is een circulerend weersysteem dat voortkomt uit een tropische depressie, waarbij windsnelheden kunnen oplopen van 63 tot 119 kilometer per uur.

​Alex

Het is niet de eerste keer dit jaar dat een tropische depressie optreedt boven de Atlantische Oceaan. In januari vormde zich een orkaan, wat zeldzaam was voor de tijd van het jaar. 'Alex' was de eerste orkaan in januari in 78 jaar. De orkaan kwam echter niet aan land in de Verenigde Staten.

Het Atlantische orkaanseizoen begint officieel op 1 juni en eindigt op 30 november.