In tal van Franse steden wordt er donderdag tegen de nieuwe arbeidswetgeving van de regering geprotesteerd. Daarbij is het meerdere malen tot botsingen gekomen tussen demonstranten en de politie. 

De grootste protestmars is in Parijs, waar duizenden mensen aan deelnemen. Daar werd door de politie traangas en waterkanonnen ingezet tegen rellende betogers die de ruiten van banken hadden ingeslagen. 

In de kustplaats Fos-sur-Mer, ten westen van Marseille, raakte een 51-jarige man zwaargewond tijdens rellen. De politie gebruikte onder meer traangas en waterkanonnen om de demonstranten uiteen te jagen. 

In Bordeaux hebben zo'n honderd betogers een politiebureau belaagd. Daarbij werd zeker een politiewagen vernield. 

De mars in Parijs wordt aangevoerd door de baas van de vakfederatie CGT, Philippe Martinez. Hij eiste dat president François Hollande hem ontvangt.

De CGT is de grote drijfveer achter talrijke blokkades, stakingen en betogingen gericht tegen de wijziging van het arbeidsrecht. Die ondermijnt volgens de CGT de rechten van de werknemer.

Video: Rellen in Frankrijk bij protesten

Rellen in Frankrijk bij protesten
Rellen in Frankrijk bij protesten

Principe

Hollande en de Franse premier Manuel Valls hebben donderdagmorgen beklemtoond dat ze het principe van de wetswijzing niet meer willen veranderen.

In hun ogen moet de wetgeving flexibeler worden om de Franse economie sterker te maken en het voor werkgevers minder riskant te maken om mensen in dienst te nemen.