Een commissie van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken concludeert dat Hillary Clinton slecht omging met haar e-mail en informatie die op computers was opgeslagen. 

Clinton reageerde bovendien traag op nieuwe cyberveiligheidsrisico's, concludeert de onderzoekscommissie. De problemen stammen al uit de tijd voor het aantreden van Clinton. 

In het rapport van de commissie wordt gesproken van "langdurige, systematische zwakten" in de communicatie binnen het ministerie. 

Clinton verstuurde en ontving als minister van Buitenlandse Zaken meer dan tweeduizend e-mails met geheime overheidsinformatie op een server in haar woning in de staat New York.

Het onderzoek, dat de FBI al negen maanden aan het uitvoeren is, richt zich vooral op de vraag of zij door het sturen en ontvangen een strafbaar feit heeft begaan.

Het onderzoek leidde tot veel ophef en de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zei op meerdere verkiezingsbijeenkomsten dat hij vindt dat Clinton niet zou mogen meedoen aan de presidentsverkiezingen vanwege de vermeende overtreding van de wet.