Luchtvaartmaatschappij EgyptAir gaat de hulp van een Italiaans en een Frans bedrijf inschakelen bij de zoektocht naar de zwarte dozen van het toestel dat donderdag in zee stortte.

Reddingswerkers zoeken nog steeds naar wrakstukken en lichamen van slachtoffers van de crash. Egypte voegde eerder al een onderzeër toe aan de reddingsvloot die de wrakstukken moet bergen.

De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi zei zondag dat de autoriteiten er alles aan doen om de zwarte dozen te lokaliseren.

Zaterdag meldde nieuwszender CBS dat de zwarte dozen al waren gevonden. De zender baseerde dat op bronnen binnen de Egyptische autoriteiten. Dat nieuws bleek niet te kloppen.

Er werden wel al wrakstukken en lichaamsdelen gevonden in de Middellandse Zee. Het Egyptische leger deelde de eerste foto's van de gevonden wrakstukken op Facebook. Op de foto's waren delen van stoelen, een reddingsvest en onderdelen van het vliegtuig te zien. 

Video: Egyptisch leger zoekt nog steeds naar neergestort vliegtuig

Egyptisch leger zoekt naar neergestort vliegtuig
Egyptisch leger zoekt naar neergestort vliegtuig

Crash

In het toestel zaten 56 passagiers, onder wie drie kinderen. Verder waren er zeven crewleden en drie veiligheidsmedewerkers aan boord.

Het toestel komt uit 2003. EgyptAir benadrukt de ervaring van de piloot en de copiloot. "De piloot heeft 6.275 uur vliegervaring, waarvan 2.101 uur met dit type vliegtuig."