Zeker zeventien mensen zijn om het leven gekomen bij een brand in het slaapverblijf van een Thaise meisjesschool. Vijf personen zijn gewond geraakt, waarvan twee in kritieke toestand.

In het gebouw in de provincie Chiang Rai verbleven volgens de politie ten minste 38 leerlingen van tussen de vijf en twaalf jaar oud, afkomstig uit arme gezinnen.

De brand brak kort voor middernacht uit en greep volgens de Thaise omroep PBS snel om zich heen in het twee verdiepingen tellende gebouw, dat deels van hout is. "Het dodenaantal is hoog omdat de meeste meisjes sliepen. Enkel de meisjes die wakker waren, wisten te ontsnappen", aldus een woordvoerder van de politie.

Volgens PBS bleek uit onderzoek dat de deuren van het slaapverbllijf op slot zaten. Daardoor zaten de jonge slachtoffers vast in het brandende pand.

Alle slachtoffers zouden meisjes zijn. Ook zou nog een aantal leerlingen worden vermist. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Brandweerlieden hadden drie uur nodig om het vuur te blussen.