De conservatieven blijven op Cyprus de grootste partij in het parlement, dat 56 Grieks-Cypriotische leden telt. Het Democratisch Samenwerkingsverband (DISY) kreeg zondag bij de verkiezing 30,7 procent van de stemmen, oftewel achttien zetels.

 Dat is mede door de harde bezuinigingspolitiek minder dan de vorige keer, maar ook de oppositie leverde in: de communistische georiënteerde AKEL verloor 7 procent en kwam uit op 25,7, goed voor vijftien parlementariërs.

Acht partijen haalden de kiesdrempel van 3,6 procent. Daaronder ook het extreemrechtse Nationaal Volksfront (ELAM). De partij met vergelijkbare ideeën als de Gouden Dageraad in Griekenland krijgt volgens de staatstelevisie RIK twee afgevaardigden.

Hoewel de president apart wordt gekozen, is de uitslag positief voor de zittende president Nicos Anastasiades, wiens termijn in 2018 afloopt. Hij vertegenwoordigt de Grieks-Cyprioten in de bemoedigende gesprekken met de Turkse eilandbewoners over hereniging.

De bevolking van het noordelijk deel van de republiek, alleen erkend door Turkije, ging niet naar de stembus. Hun 24 zetels in het parlement blijven onbezet.