De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi waarschuwt media niet te speculeren over de oorzaak van de crash met het toestel van EgyptAir, dat donderdag in zee stortte.

De president herhaalde zondag de uitspraak van de Egyptische premier dat de regering met alle scenario's rekening houdt. Volgens Sisi kan het onderzoek naar de oorzaak van de vliegramp "lange tijd duren" maar wordt informatie "zo snel mogelijk" naar buiten gebracht.

Het is de eerste keer dat de president in het openbaar op de vliegtuigcrash reageert. 

"Het is belangrijk dat we nog niet van een bepaald scenario uitgaan," aldus de president. Vlak voor het toestel in zee stortte zou een noodsignaal zijn uitgestuurd omdat een rookalarm aan boord van het toestel was afgegaan. Het is nog onduidelijk wat deze rook heeft veroorzaak. 

Reddingsteam

Ondertussen zoeken reddingswerkers nog steeds naar wrakstukken en lichamen van slachtoffers. Alle 66 inzittenden van het toestel kwamen om. Vrijdag konden de eerste stoffelijke resten worden geborgen.

Egypte voegt een onderzeër toe aan de reddingsvloot die de wrakstukken moet bergen. Volgens president Sisi doen de autoriteiten er alles aan de zwarte dozen te lokaliseren.

Het toestel verdween in de nacht van woensdag op donderdag van de radar. Pas donderdagmiddag werd bekend dat het toestel in zee stortte.