EgyptAir komt terug op berichtgeving over vondst wrakstukken

Er bestaat onduidelijkheid over de vraag of er wrakstukken van vlucht MS804 zijn gevonden in de Middellandse Zee.

Eerder donderdagavond meldden luchtvaartmaatschappij EgyptAir en het ministerie van Buitenlandse Zaken in Caïro dat er wrakstukken waren gevonden. Het zou gaan om drijvende onderdelen en reddingsvesten die werden gevonden in de buurt van het Griekse eiland Karpathos, vlakbij de plek waar het toestel van de radar verdween.

Griekse autoriteiten lieten weten dat de wrakstukken niet van vlucht MS804 konden zijn omdat de gevonden voorwerpen niet van een vliegtuig afkomstig waren. 

Rond elf uur donderdagavond kwam EgyptAir terug op de berichtgeving over de vondst. "Het wrak is niet ons toestel", liet de luchtvaartmaatschappij weten aan CNN.

Het is nog steeds onduidelijk waar het toestel is. De Airbus A320 met vluchtnummer MS804 was in de nacht van woensdag op donderdag op weg van Parijs naar Caïro. Het vertrok van Charles de Gaulle in de Franse hoofdstad om 23.09 uur en verdween rond 2.45 uur van de radar.

Video: Families slachtoffers EgyptAir komen aan bij luchthaven

Zoektocht

In het gebied in de Middellandse Zee waar het toestel verdween is donderdag een grootschalige zoektocht opgezet. Egyptische reddingsteams krijgen hulp van Griekse en Franse schepen en vliegtuigen.

Pas tegen 12.30 uur donderdagmiddag kon de Franse president François Hollande de crash tijdens een persconferentie bevestigen. 

De oorzaak is volgens de president nog steeds onduidelijk. EgyptAir heeft inmiddels condoleances overgebracht aan de families van de passagiers. "EgyptAir is diep bedroefd over dit tragische ongeluk. Het bedrijf zal een uitgebreid onderzoek instellen", schrijft de luchtvaartmaatschappij op Twitter.

Passagiers

In de Airbus zouden 56 passagiers zitten, onder wie een kind en twee baby's. Verder waren er zeven crewleden en drie veiligheidsmedewerkers aan boord.

De nationaliteiten van de passagiers zijn: dertig Egyptenaren, vijftien Fransen, twee Irakezen, een Belg, een Brit, een Portugees, een Canadees een Koeweiti, een Saudiër, een Soedanees, een Tsjaad en een Algerijn aan boord. Aan boord van het toestel zitten geen Nederlanders, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het toestel komt uit 2003. EgyptAir benadrukt de ervarenheid van de piloot en de copiloot. "De piloot heeft 6.275 uur vliegervaring, waarvan 2.101 uur met dit type vliegtuig."

Egypte en Frankrijk gaan gezamenlijk het onderzoek naar de crash leiden.

Lees meer over:
Tip de redactie