Botresten gevonden dichtbij plek waar Mexicaanse studenten verdwenen

In Mexico zijn botresten gevonden van een nog onbekend aantal personen vlakbij de plek waar twee jaar geleden 43 Mexicaanse studenten verdwenen.

Dat meldt de nieuwssite RFI. 

Mexicaanse autoriteiten hebben dat woensdagavond laat (lokale tijd) bekend gemaakt.

Onderzoekers hebben dinsdagnacht delen van schedels, scheenbenen, kaakbeenderen en tanden gevonden. Daarnaast werden er bij het stadje El Mirador ook delen van sandalen en kleding aangetroffen.

Er is nog veel onduidelijk over de vondst. Volgens lokale media behoren de resten toe tot zeker vier mensen en lijken de botten verbrand. Of er een connectie is met de vermiste studenten is onduidelijk. 

25 april kwam er een rapport naar buiten van een onafhankelijk team van experts waaruit blijkt dat de Mexicaanse overheid het onderzoek naar de vermissing van de studenten heeft tegengewerkt waardoor nooit duidelijk is geworden wat er precies is gebeurd.

De studenten verdwenen in 2014 tijdens een protest in de stad Iguala. Vermoedelijk hebben politiemensen ze op bevel van de burgemeester van Iguala ontvoerd tijdens een demonstratie.

Doodverklaard

Ondanks dat slechts één lichaam werd geïdentificeerd, verklaarde de overheid de studenten vier maanden later officieel dood. De autoriteiten gaan ervan uit dat alle 43 studenten zijn "ontvoerd, gedood en verbrand".

De studenten zijn na hun protest waarschijnlijk overgeleverd een drugsbende. Een van de leden van die bende heeft verklaard dat hij de opdracht van zijn baas kreeg om de jongeren te vermoorden. De bendeleden zou zijn verteld dat het om leden van een rivaliserende bende ging.

 

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie