Een dode in Ecuador na opnieuw een zware aardbeving

Ecuador is woensdag opnieuw getroffen door een een krachtige aardbeving. De beving had een magnitude van 6.9. Hierbij is een dode gevallen en 85 mensen raakten gewond.

Dat heeft de president van Ecuador, Rafael Correa, op een persconferentie laten weten.

"We betreuren mee te moeten delen dat een persoon om het leven is gekomen", aldus Correa. Het slachtoffer is een hoogbejaarde man. Wat hem precies fataal is geworden is onduidelijk. Correa maakte ook melding van 87 voornamelijk lichtgewonden.

Het is nog niet precies duidelijk hoeveel schade er is ontstaan. Wel zijn er berichten over gebouwen die zijn ontruimd in het noordwesten van het land.

De aardbeving van dinsdagnacht had een kracht van 6,7. Het epicentrum lag voor de kust bij het vissersdorp Mompiche, een kilometer of 50 ten zuiden van de kustplaats Esmeraldas. Dat van de tweede lag een paar kilometer verderop, op het vasteland. Na geen van beide bevingen werd een tsunami-alarm afgegeven.

Video: Beving had magnitude van 6.9

Naschokken

De afgelopen tijd is Ecuador getroffen door verschillende naschokken van de krachtige aardbeving op zaterdag 16 april. Door deze beving met een kracht van 7.8 kwamen zo'n 650 mensen om. Er raakten ruim 8.300 mensen gewond en volgens de regering zouden zo'n 2.000 gebouwen zijn beschadigd.

Op 22 april vond er wederom een aardbeving plaats met een magnitude van 6.0. Het epicentrum van de beving lag toen 100 kilometer ten noord-noordwesten van de stad Portoviejo op een diepte van 10 kilometer.

Er zijn toen geen gewonden of doden gevallen. De schade viel mee.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie