Militanten vinden eerste schoolmeisje ontvoerde groep Boko Haram

In het noordoosten van Nigeria is een van de ruim tweehonderd meisjes teruggevonden die ruim twee jaar geleden werden ontvoerd door Boko Haram.

Het Nigeriaanse leger bevestigt het nieuws. Een regeringswoordvoerder meldt dat het meisje naar de stad Maiduguri is gebracht, de hoofdstad van de deelstaat Borno. 

Volgens de BBC werd het meisje gevonden in het Sambisawoud, in de buurt van de grens met Kameroen. Ze werd gevonden door leden van een burgermilitie die Boko Haram bestrijdt. Eén van de militanten herkende het meisje. Bronnen melden dat ze samen met een baby is gevonden. 

Het meisje stelt volgens Reuters dat alle andere ontvoerde meisjes door Boko Haram worden vastgehouden in het Sambisawoud. 

Ontsnappen

De schoolmeisjes werden in april 2014 meegenomen na een inval van de terreurgroep in Chibok. Na de ontvoering in 2014 lukte het een aantal meisjes aan de Boko Haram-strijders te ontsnappen. In totaal worden waarschijnlijk nog 219 meisjes vastgehouden. 

Vorige maand verscheen via CNN beeld van de meisjes, waarop zo'n vijftien scholieres zeiden goed te worden behandeld. De beelden waren waarschijnlijk met kerst opgenomen.

De ontvoering leidde tot een wereldwijde campagne om de meisjes vrij te krijgen. Onder de slogan 'breng onze meisjes terug' probeerden politieke leiders en beroemdheden internationaal aandacht te krijgen voor de zaak.

Video: Wat is Boko Haram?​

Lees meer over:
Tip de redactie