Belgische camping ontruimd na tientallen vergiftigingen

Een camping in Pont-Lesse in de Belgische Ardennen is zondagavond ontruimd nadat zo'n zeventig mensen onwel waren geworden door vergiftiging. Vijf mensen moesten naar het ziekenhuis. Anderen konden ter plekke worden behandeld.

De slachtoffers werden misselijk, hadden buikpijn en sommigen moesten overgeven. Een sporthal in de buurt werd geopend om de campinggasten op te vangen. Ook mochten een aantal mensen, voornamelijk kinderen, in een nabijgelegen hotel overnachten.

De autoriteiten hebben maandag op Camping de Villatoile nabij Dinant stalen van water genomen. ''De uitslag zal over 24 tot 72 uur bekend raken", meldden de stadsdiensten van Dinant.

Het Federaal Agenschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) zal maandagmiddag onderzoek doen naar de keukens en de voeding die op de camping werden gebruikt. ''We zijn misschien wat snel geweest met aan te nemen dat het door het water kwam dat de mensen zijn ziek geworden. De oorzaak kan ook bij de voeding liggen, of zelfs buiten de camping'', zei burgemeester Richard Fournaux. ''Vorige week is een groep Nederlanders ziek geworden. Misschien hebben zij een besmettelijke bacterie meegebracht.''

De burgemeester heeft besloten dat de camping dicht blijft tot de oorzaak van ziekteverwekker bekend is.

Lees meer over:
Tip de redactie