Plan voor sloop Duitse boerderij na martelpraktijken

De eigenaars van een pand in de Duitse plaats Höxter waar volgens justitie mensen zijn gemarteld en gedood , willen het huis slopen.

De lokale krant Westfalen-Blatt meldt vrijdag dat de eigenaars er een monument willen neerzetten voor de slachtoffers.

Duitse media hebben het pand in Höxter, circa 70 kilometer ten zuidwesten van Hannover, het 'Horror-Haus' gedoopt. Er zouden meerdere vrouwen zijn vastgehouden en gefolterd door de huurders en zeker twee vrouwen zijn er doodgemarteld.

De twee huurders, een 46-jarige man en een 47-jarige vrouw, zijn eind april aangehouden.

Huurovereenkomst

De eigenaars zijn broers en zussen die een huurkoopovereenkomst met de verdachten hadden. Bij regelmatige betaling van de maandelijkse huurkoopsom zou het pand eind 2017 in handen van de verdachten zijn gekomen.

Volgens het Duitse blad Der Spiegel zou het verdachte echtpaar zijn slachtoffers niet alleen hebben mishandeld, maar ook afgeperst.

De onderzoekers van justitie stuitten op zo'n 100.000 euro die afkomstig zou zijn van slachtoffers.

Mobiele telefoons

Ook werden tijdens huiszoeking in het pand ongeveer twintig mobiele telefoons gevonden, zowel eigendom van slachtoffers als van de vermoedelijke daders.

Een van de telefoons is van een van de twee doodgemartelde vrouwen. Na haar dood zijn nog sms'jes met het toestel verstuurd om haar verdwijning te maskeren.

Lees meer over:
Tip de redactie