De Belgische strafpleiter Sven Mary die terreurverdachte Salah Abdeslam bijstaat, gaat zich mogelijk ook inspannen voor de belangen van enkele slachtoffers van de aanslagen in Brussel. 

''Ik ben nog niet gecontacteerd door een slachtoffer en heb zeker nog niet toegestemd om slachtoffers te verdedigen'', zei Mary.

Maar afhankelijk van de ontwikkelingen in het dossier van Abdeslam én als hij wordt gevraagd, sluit de advocaat niet uit zich in te zetten voor de slachtoffers.

Eerder donderdag meldden Belgische media dat het al zeker was dat Mary ook slachtoffers zou bijstaan.

Abdeslam, een 26-jarige Belg, is een van de daders van de aanslagen op 13 november in Parijs. Hij wist te ontkomen en werd uiteindelijk vrijdag 18 maart ingerekend in het Brusselse Molenbeek.

Aventem

Enkele dagen later, op 22 maart, bliezen twee terroristen zich op in de vertrekhal van de luchthaven Zaventem en een ander blies zichzelf op in een metrostel ter hoogte van station Maalbeek. 32 Mensen kwamen om, meer dan driehonderd raakten gewond.

Abdeslam is uitgeleverd aan Frankrijk. Hij is niet formeel aangeklaagd voor de terreuraanslagen in Brussel.

Mary is officieel nog steeds een van de advocaten van Abdeslam, maar is sinds diens uitlevering aan Frankrijk veel minder betrokken bij het dossier.