Een touringcar van de Nederlandse maatschappij Bovo Tours is betrokken bij een ongeluk op de E17 in België ter hoogte van Moeskroen. Daarbij is een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur overleden. 24 personen raakten gewond.

Dat meldt de politie van Kortrijk vrijdagavond. 

De bus botste iets na het middaguur op een vrachtwagen, waarna een tweede vrachtwagen inreed op de touringcar. De Nederlandse bus remde af omdat het verkeer ervoor op de snelweg richting het Franse Lille stilstond.

De bus reed nog maar met lage snelheid toen er een Bulgaarse vrachtwagen met hoge snelheid achterop reed. De touringcar botste daardoor op zijn voorganger, een Belgische vrachtwagen, waardoor de buschauffeur bekneld raakte, aldus een woordvoerder van touroperator Slangen Reizen. 

Ziekenhuizen

Volgens de ANWB Alarmcentrale werden in totaal 24 Nederlandse slachtoffers in ziekenhuizen in Kortrijk en Menen opgenomen. Aan het eind van de middag waren dat nog twaalf, de rest werd aan het begin van de avond ontslagen. 

Er was sprake van zeven zwaargewonde Nederlanders, van wie een in kritieke toestand verkeerde. Na een medische controle is gebleken dat de situatie van de slachtoffers stabiel is en er geen zwaargewonden meer zijn. 

Het ongeval gebeurde vlak bij de grens met Frankrijk. De snelweg E17 is urenlang afgesloten geweest. Rond 19.30 uur werd de snelweg bij Moeskroen weer vrijgegeven. 

Bekijk eerste beelden van vlak na het ongeluk

25 gewonden na ongeluk Nederlandse touringcar in België
25 gewonden na ongeluk Nederlandse touringcar in België

Dagelijks files

In de buurt waar het ongeluk gebeurde, bij Moeskroen in Zuid-België, staan dagelijks files door de controles aan de grens met Frankrijk.

Woensdag kwam in die omgeving een vrachtwagenchauffeur om het leven bij een ernstig ongeluk. Zijn truck brandde volledig uit na een aanrijding.