De FBI heeft verscheidene medewerkers van Hillary Clinton ondervraagd over haar gebruik van een persoonlijke e-mailserver als minister van Buitenlandse Zaken. De Democratische presidentskandidate zelf zal in de komende weken waarschijnlijk ook worden verhoord, meldt CNN.

Een van de ondervraagden is Huma Abedin, de vicevoorzitter van Clinton’s presidentscampagne.

Clinton verstuurde en ontving meer dan tweeduizend e-mails met geheime overheidsinformatie op een server in haar woning in de staat New York. Het onderzoek, dat de FBI al negen maanden aan het uitvoeren is, richt zich vooral op de vraag of zij door het sturen en ontvangen een strafbaar feit heeft begaan.

Om veiligheidsredenen had Clinton als minister eigenlijk een e-mailadres van de overheid moeten gebruiken.

Het onderzoek leidde tot veel ophef en de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zei op meerdere verkiezingsbijeenkomsten dat hij vindt dat Clinton niet zou mogen meedoen aan de presidentsverkiezingen vanwege de vermeende overtreding van de wet.

Overmatig

Clinton ontkent geheime informatie te hebben ontvangen of verzonden op haar privéserver. Ze beschuldigt het ministerie van Buitenlandse Zaken en andere instanties van het overmatig aanmerken van haar e-mails als geheim.

Zij deden dit nadat een rechter had bepaald dat de niet als geheim aangemerkte e-mails openbaar moesten worden gemaakt. Het campagneteam van Clinton riep eerder op ook de als geheim aangemerkte berichten vrij te geven.

Video: FBI verhoort medewerkers Clinton