Een 51-jarige vrouw heeft zich bij de Duitse politie gemeld omdat ze meer dan drie maanden is vastgehouden en mishandeld door een echtpaar in de gemeente Höxter, hebben justitie en politie woensdag bekendgemaakt.

De vrouw stapte naar de politie toen ze berichten over andere martelingen in de media zag en het huis herkende.

Dinsdag werd bekend dat het Duitse echtpaar ervan wordt verdacht zeker twee vrouwen te hebben gemarteld tot de dood erop volgde. De politie sloot toen al niet uit dat meer vrouwen slachtoffer zijn geworden van het stel.

De martelingen vonden plaats in een voormalige boerderij van het paar in het dorp Bosseborn in Höxter, op de grens van de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen.

De vrouw die zich nu heeft gemeld, leerde het paar kennen toen ze reageerde op een contactadvertentie. Tijdens een eerste verblijf van drie weken gebeurden er geen gewelddadigheden.

Toen ze er eind 2011 weer naartoe ging, werd ze vastgezet en gemarteld. Ze kon naar eigen zeggen niet ontsnappen. Na hevige gevechten werd ze uiteindelijk in maart 2012 door het duo op de trein gezet. Ze durfde vanwege bedreigingen echter niet naar de politie te gaan, zo heeft ze verklaard.

Video: Aanklager over hoe één van de overleden vrouwen is mishandeld