Raketten van rebellen hebben een ziekenhuis in de Syrische stad Aleppo geraakt. Daarbij zouden dinsdag doden en gewonden zijn gevallen. 

Volgens de Syrische staatstelevisie is het ziekenhuis zwaar beschadigd.

De Syrische nieuwszender Ikhbariya zegt dat er zeker drie vrouwen zijn omgekomen en zeventien mensen gewond zijn geraakt. 

De rebellen hebben een uitgebreide aanval op Aleppo opgezet en bombardeerden gebieden waar veel burgers wonen, zegt het Syrische leger aldus Reuters. Daarbij werd ook het ziekenhuis geraakt. 

De VN-Veiligheidsraad eist dat ziekenhuizen in oorlogsgebied worden beschermd. 

Kinderen

De bombardementen op andere plekken in Aleppo zouden ten minste negentien mensen het leven hebben gekost. Onder de doden zouden drie kinderen zijn. Het Observatorium, dat het conflict in Syrië verslaat met hulp van activisten ter plaatse, maakt melding van tachtig gewonden. Omdat enkelen van hen in levensgevaar zijn, vreest het dat het dodental nog zal oplopen.

Het Syrische leger verdenkt aan Al-Qaida gelinkte groepen als al-Nusra, Ahrar al-Sham en Jaish al-Islam van het uitvoeren van de aanval. 

Een week geleden werd ook een ziekenhuis in Aleppo geraakt bij een luchtaanval. Daarbij kwamen zeker vijftig mensen om het leven.

Bewakingsvideo: Ziekenhuis werd week geleden geraakt bij luchtaanval