Twee mannen uit Utrecht zijn opgepakt voor een reeks plofkraken in en rond de Duitse stad Bonn. Daarbij richtten ze veel schade aan. Een van hen zit nog vast, de ander is voorlopig vrijgelaten.

De Duitse politie heeft de arrestaties vrijdag bekendgemaakt. De twee mannen, van Marokkaanse afkomst, waren volgens de politie uiterst professioneel. Bij de meest recente plofkraak, op 31 maart, was de knal zo hevig dat een deur bij de pinautomaat 20 meter door de lucht vloog. De recherche kwam ze op het spoor en arresteerde ze afgelopen maandag in een restaurant in Leverkusen.

Onderzoek moet duidelijk maken of ze nog meer plofkraken in Duitsland en Nederland hebben gepleegd. De buit is nog niet teruggevonden. Hoeveel geld ze hebben geroofd, is niet bekend. De politie zoekt nog naar handlangers.

Het westen van Duitsland kampt met een golf aan plofkraken. Nederlanders zouden achter veel aanvallen zitten. Na hun daad slaan ze met snelle auto's op de vlucht. Sinds het begin van het jaar zijn al zeker drie Nederlanders om het leven gekomen tijdens hun vlucht. Zij kwamen allen uit Utrecht.