Vier terreurverdachten opgepakt in Italië

De politie in Italië heeft vier mensen opgepakt die ervan worden verdacht zich te willen aansluiten bij terreurbeweging Islamitische Staat. 

Drie van hen wilden volgens de autoriteiten aanslagen in Rome plegen. De Israëlische ambassade en het Vaticaan waren mogelijke doelwitten.

De vier - twee mannen en twee vrouwen van Marokkaanse afkomst - werden donderdag aangehouden. De politie is nog op zoek naar twee andere verdachten die Italië vorig jaar verlieten. Zij zitten waarschijnlijk in Syrië of Irak, zei de aanklager donderdag.

De aanklager beschikt over afgeluisterde telefoongesprekken waarin drie van de verdachten praten over een mogelijke aanslag. ,,Ik zweer dat ik de eerste zal zijn die dit Italië van de kruisvaarders zal aanvallen. Ik zweer dat ik zal aanvallen, als Allah het wil in het Vaticaan'', aldus een van de mannen.

In een ander gesprek noemt een verdachte de Israëlische ambassade als mogelijk doelwit en zegt hij contact te hebben met een Albanees die hem aan een vuurwapen kan helpen.

Lees meer over:
Tip de redactie