Turkse militairen hebben dinsdag ten noorden van de Syrische stad Aleppo twee raketwerpers van Islamitische Staat (IS) vernietigd. 

Volgens het leger zijn bij de aanval elf militanten gedood, terwijl een gebouw dat in gebruik was bij de terreurbeweging werd vernietigd.

Het is de tweede dag van dergelijke aanvallen op de militante groepering door Turkije. Maandag schakelde Turkije een raketwerper uit die op zo'n 20 kilometer van de Turkse grensplaats Kilis stond. Bij die aanval zijn volgens het leger acht militanten gedood. Kilis is herhaaldelijk het doelwit geweest van beschietingen vanuit Syrië.

Turkije wil volgens minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu Amerikaanse raketwerpers van het type Himars op de grens met Syrië stationeren. Tijdens een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zei hij dat deze wapensystemen in mei operationeel moeten zijn. Met die raketsystemen kunnen de stellingen van de terroristische militie Islamitische Staat effectiever onder vuur genomen worden. De Amerikaanse raketten hebben een groter bereik dat de Turkse. Precieze informatie over de plaats en datum van stationering gaf Cavusoglu niet.

Cavusoglu zei verder dat het doel van Turkije is, het gebied ten noorden van Aleppo "te reinigen" van IS.

Video: Wie zijn de IS-strijders in 60 seconden