De Amerikaanse president Obama kondigt maandag aan dat hij 250 extra militairen naar Syrië stuurt om te helpen met de bestrijding van Islamitische Staat (IS). 

Het gaat om een aanzienlijke uitbreiding van de Amerikaanse missie in het door oorlog geteisterde land, zo schrijft The Washington Post zondag. Momenteel zijn er vijftig Amerikaanse militairen in het land. 

Het is nog niet duidelijk hoeveel van de 250 militairen speciale eenheden zullen zijn. De vijftig militairen die vorig jaar naar Syrië werden gezonden zijn speciale eenheden.

Obama zal de plannen hoogstwaarschijnlijk maandag toelichten in een toespraak in Hannover.  De Amerikaanse president zei eerder nog nadrukkelijk geen militaire grondtroepen naar Syrië te willen sturen. Als reden gaf hij dat alleen militaire aanwezigheid de problemen in het land niet kunnen oplossen. 

De Amerikaanse leider stelde ook niet te denken dat Islamitische Staat nog tijdens zijn periode in het Witte Huis zal worden verslagen. "Maar we kunnen wel het terrein waar zij opereren verkleinen", zei de president zondag tijdens een bezoek aan Londen.

Video: Wie zijn de IS-strijders in 60 seconden

In 60 seconden: Wie zijn de IS-strijders?
In 60 seconden: Wie zijn de IS-strijders?