Acht leden uit één familie zijn vrijdag op het platteland van het zuidwesten van de Amerikaanse staat Ohio doodgeschoten. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt.

De schietpartijen vonden plaats in de buurt van Peebles, circa 90 kilometer ten oosten van de stad Cincinnati. De lijken zijn op vier verschillende locaties gevonden, melden de autoriteiten.

Er zijn vijf dode volwassenen en twee kinderen gevonden. Van de achtste is de leeftijd nog niet bekendgemaakt. De meeste familieleden lagen in hun bed toen het vuur 's nachts op hen werd geopend.

Mike DeWine van het Openbaar Ministerie in Ohio liet op een persconferentie weten dat de acht familieleden geen zelfmoord hebben gepleegd. Wie er achter de moord zit(ten), is nog onduidelijk. Er is nog niets bekend over motieven en dader(s).

Executie-stijl

Er wordt naar de dader gezocht. De politie heeft wegen afgezet en heeft onder meer leerlingen in een nabijgelegen school verboden naar buiten te gaan.

De familie zou volgens lokale media 'executie-stijl' zijn neergeschoten.

Onder de slachtoffers bevinden zich in ieder geval een zestienjarige jongen en een volwassen vrouw. Deze vrouw lag met haar vier dagen oude baby in bed. Het kind heeft de schietpartij overleefd samen met twee andere kinderen van zes maanden en drie jaar oud.

Video: Helikopterbeelden van het plaats delict

'Acht mensen van een familie doodgeschoten in Ohio'
'Acht mensen van een familie doodgeschoten in Ohio'