De Britse koningin Elizabeth wordt donderdag negentig jaar. De koningin brengt de dag door in Windsor. Samen met prins Philip wandelt Elizabeth op haar verjaardag door Windsor. 

Vanaf Windsor Castle, waar ze bij voorkeur woont, loopt ze naar het beeld van koningin Victoria, aan de voet van het mottekasteel. Daar onthult ze een plaquette voor 'The Queen's Walkway', een wandelroute door het dorp.

's Avonds steekt Elizabeth in gezelschap van haar man, kroonprins Charles en diens vrouw Camilla een vuurbaken aan. Gelijktijdig gaat in Groot-Brittannië en in overzeese gebiedsdelen de brand in negenhonderd andere bakens.

Video: Het leven van Queen Elizabeth

Het leven van Queen Elizabeth
Het leven van Queen Elizabeth

Publieke viering

De publieke viering van Elizabeths negentigste is in juni. Dan woont ze een speciale dienst bij in St. Paul's Cathedral in Londen en neemt ze de traditionele parade op Koninginnedag af.

Bovendien is er dan op de straat voor Buckingham Palace in de hoofdstad een speciale lunch, met maar liefst 10.000 gasten van goededoelenorganisaties in het Britse rijk.

Koningin Elizabeth volgde in 1952 haar vader Koning George VI op. Met 64 jaar en twee maanden is ze de langstzittende monarch van Groot-Brittannië.