Een nieuwe aardbeving heeft woensdag de kust van Ecuador getroffen. Het was een beving met een magnitude van 6.2.

Dat meldt het Pacific Tsunami Warning Centre.

Het ging volgens ooggetuigen om twee schokken van zo'n dertig seconden. De beving wekte de meeste Ecuadoranen, die in paniek de straat op renden. 

Het is nog onduidelijk of de nieuwe schok slachtoffers heeft gemaakt. De beving, die vrijwel hetzelfde episch centrum had als eerste schok van zaterdag, werd niet gevoeld in de hoofdstad Quito.

Ravage

Het Zuid-Amerikaanse land werd zaterdag ook al getroffen door een grote aardschok, met een magnitude van 7.8. Deze beving kostte zeker 507 mensen het leven. Er raakten ruim 4.600 mensen gewond.

De aardbeving veroorzaakte een ravage in Ecuador: gebouwen stortten in, wegen raakten onbegaanbaar en op veel plekken viel de stroom uit. Het epicentrum lag voor de kust, op zo'n 20 kilometer diepte, maar de beving werd honderden kilometers verderop in de hoofdstad Quito nog gevoeld.

President Rafael Correa heeft gewaarschuwd dat de reconstructie van het land miljarden dollars gaat kosten.

Video: Ecuador werd zaterdag ook al getroffen door aardbeving 

Tientallen doden door krachtige aardbeving in Ecuador
Tientallen doden door krachtige aardbeving in Ecuador

Reisadvies

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Ecuador naar aanleiding van de aardbevingen aangepast. Reizen naar de noordelijke provincies wordt alleen aangeraden bij absolute noodzaak. De provincie Manabi wordt helemaal afgeraden.