Het dodental door de aardbeving in Ecuador is gestegen naar 507. Ook raakten zeker 4.605 mensen gewond door de beving van zaterdag.

Dat maken de autoriteiten dinsdag (lokale tijd) bekend.

De aardbeving veroorzaakte een ravage in het Zuid-Amerikaanse land. Gebouwen stortten in, wegen raakten onbegaanbaar en op veel plekken viel de stroom uit. Het epicentrum lag voor de kust, op zo'n 20 kilometer diepte, maar de beving werd honderden kilometers verderop in de hoofdstad Quito nog gevoeld.

Niet alleen Ecuadoranen kwamen door de natuurramp om het leven. Ook elf buitenlanders overleefden de aardbeving niet. De slachtoffers zijn onder meer afkomstig uit Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Colombia en Cuba.

'Miljarden dollars'

President Rafael Correa heeft gewaarschuwd dat de aardbeving in Ecuador mogelijk "enorme" gevolgen voor de economie van het Zuid-Amerikaanse land heeft. 

"De reconstructie zal miljarden dollars kosten", aldus Correa bij een bezoek aan de zwaar getroffen stad Portoviejo. De Chinese ontwikkelingsbank heeft het Zuid-Amerikaanse land 2 miljard beloofd voor de wederopbouw van het land.

Sommige overlevenden durven nog steeds niet in hun woningen te slapen. "Als de naschokken stoppen, gaan we kijken of we ons huis kunnen repareren", zei een 47-jarige man uit Portoviejo.

Video: Honderden doden door krachtige aardbeving in Ecuador

Tientallen doden door krachtige aardbeving in Ecuador
Tientallen doden door krachtige aardbeving in Ecuador