De politie in de Duitse regio Oberbayern-Zuid heeft in een woning een vrouw met beperkingen gevonden die mogelijk jarenlang was opgesloten door haar moeder.

De 26-jarige vrouw werd gevonden in een afgesloten ruimte in het huis van haar 54-jarige moeder in Rosenheim. De verwaarloosde vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis, aldus de politie tegenover het Duitse blad Der Spiegel.

Volgens buurtbewoners is de vrouw gehandicapt. Ze reageerde niet op vragen van de politie. Ze was niet gewond.

Toeval

De vrouw werd min of meer per toeval gevonden. Een deurwaarder was naar de woning gestuurd voor een routinebezoek vanwege achterstallige betalingen. De oudere vrouw dreigde uit haar woning gezet te worden.

Voordat de deurwaarder aan zijn afspraak kon beginnen, bleek dat de vrouw in het trappenhuis van de woning was gevallen. Ze viel volgens buurtbewoners meerdere verdiepingen en raakte zwaargewond.

Ziekenhuis

Terwijl de moeder in het ziekenhuis lag, nam de politie een kijkje in de woning. Die spreekt van "schokkende omstandigheden" met vieze en verwaarloosde ruimtes.

De dochter werd gevonden achter een gesloten deur die opengebroken moest worden. De autoriteiten vermoeden dat de vrouw zeker een jaar in de ruimte heeft doorgerbracht.