Het uitstel van de vredesonderhandelingen over Syrië door de oppositie is voor onbepaalde tijd. 

De oppositiegroepen blijven eisen dat de bombardementen door regeringstroepen stoppen en dat het belegeren van plaatsen ophoudt. "Al die tijd dat dat niet gebeurt, blijft het uitstel staan'', zei een van de onderhandelaars, George Sabra, tegen Orient TV.

De oppositie had ook "grote klachten" over het Amerikaanse beleid, dat aandringt op voortdurende gesprekken "zonder ons iets concreets te bieden''.

Rusland drong dinsdag aan op voortzetting van de vredesbesprekingen in Genève. "Wij geloven dat de besprekingen een noodzakelijke voorwaarde zijn", zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. "De noodzaak om deze dialoog voort te zetten en de wapenstilstand te handhaven werd gisteren in een telefoongesprek tussen president Poetin en president Obama benadrukt", zei hij.

Het door het Westen gesteunde Hoog Onderhandelingscomité liet in een brief aan de rebellen weten dat de Syrische militaire opmars betekent dat de wapenstilstand feitelijk voorbij is. De oppositiegroep kondigde daarbij aan de vredesgesprekken op te schorten.