Op het Canarische eiland Tenerife is donderdagochtend een apartementencomplex van vier verdiepingen ingestort. Daarbij is één dodelijk slachtoffer gevallen.

BBC meldt dat drie mensen gewond zijn geraakt, van wie één zwaargewond. Volgens de Spaanse krant El Pais worden nog negen mensen vermist. 

Het gebouw dat is ingestort stond in de stad Arona, in de wijk Los Cristianos. Volgens een politiewoordvoerder is het niet precies duidelijk hoeveel mensen in het gebouw waren toen het instortte. 

Getuigen verklaarden dat voorafgaand aan de ineenstorting een gaslucht in de omgeving van het gebouw hing. Snel daarna was er een explosie te horen.

Video: Dode en vermisten na instorten gebouw Tenerife​

Overlevenden

De wijk is door de politie afgezet en de aangrenzende gebouwen zijn uit voorzorg ontruimd. Hulpverleners zijn op zoek naar overlevenden onder het puin.

Het Spaanse eiland Tenerife is erg populair onder toeristen. Het ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag liet donderdagmiddag weten ''geen aanwijzingen'' te hebben dat er onder de slachtoffers Nederlanders zijn.