De openbaar aanklager in België heeft twee nieuwe personen aangemerkt als verdachte in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij terrorisme. 

Volgens Justitie zijn de twee, Smail F. (1984) en Ibrahim F. (1988), mogelijk betrokken geweest bij het huren van een onderkomen voor Khalid El Bakraoui, die op 22 maart een aanslag pleegde bij metrostation Maalbeek. Het appartement zou gelegen zijn in Etterbeek, een buitenwijk van Brussel. 

Bij de aanslagen op de Brusselse luchthaven Zaventem en de metro kwamen in totaal 32 mensen om het leven. Ruim driehonderd mensen raakten gewond.

Vrijdag werd een aantal belangrijke terreurverdachten opgepakt, onder wie de gezochte 'man met hoed'. Hij was te zien op camerabeelden van vóór de aanslagen op Zaventem. De man, Mohamed Abrini, wordt ook verdacht van directe betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. 

Ook Osama K. werd vrijdag opgepakt. Justitie zegt dat hij is geïdentificeerd als de tweede man die aanwezig was bij de aanslag op metrostation Maalbeek. Hij wordt beschuldigd van lidmaatschap van een terreurbeweging en van terroristische moorden.

Video: De aanslagen in Brussel