De Libische regering in Tripoli heeft bekendgemaakt de politieke activiteiten op te schorten. De Regering van Nationale Redding liet in een verklaring weten af te treden, om meer bloedvergieten in Libië te voorkomen.

Volgens de bestuurders is het in het belang van het land om af te treden. Zo staat in de verklaring volgens de lokale krant Libyan Express.

Alle macht die de regering in Tripoli in handen had, is eind maart overgedragen aan de regering van nationale eenheid. Die regering kwam tot stand na onderhandelingen onder leiding van de Verenigde Naties.

Nationale Eenheid

De regering van nationale eenheid moet het door oorlog verscheurde land bij elkaar brengen. Premier Fayez Mustafa al-Sarraj leidt het kabinet en heeft nu dus ook zeggenschap over Tripoli, de hoofdstad van Libië.

Behalve de regering in Tripoli, was er nog een schaduwregering actief in de Libische stad Tobruk. Die zou ook alle bevoegdheden hebben overgedragen aan de nieuw gevormde regering.

De regering van nationale eenheid kwam eind maart al op bezoek in Tripoli, hoewel dat bezoek toen niet op prijs werd gesteld. Waarschijnlijk is toen al een deal gesloten.