De Britse regering wil een onderzoek naar berichten over de handel naar kindslaven uit Nepal. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Theresa May gezegd. 

De Britse krant The Sun schrijft maandag dat kwetsbare kinderen uit Nepal, onder wie kinderen die vorig jaar de zware aardbeving in het land overleefden, worden verkocht aan Britse gezinnen om huishoudelijk werk te verrichten.

Sommige jongens en meisjes zouden pas tien jaar oud zijn. Volgens The Sun worden ze door bendes uit de Indiase provincie Punjab voor omgerekend ruim 6600 euro verkocht. May (foto) noemt kinderhandel ''een werkelijk weerzinwekkend misdrijf'' en wil dat de nationale politie (NCA) de zaak gaat onderzoeken.

The Sun wordt door May opgeroepen zijn bevindingen met de politie te delen ''zodat noodzakelijke stappen kunnen worden genomen tegen de verachtelijke misdadigers die profiteren van deze handel''.

Een verslaggever van The Sun sprak undercover met een van de handelaren van de bende. ''Haal een Nepalees naar Engeland'', zei de handelaar volgens de krant. ''Het is goed volk. Ze zijn goed in huishoudelijk werk en ze kunnen erg goed koken. Niemand zal achter je aankomen.''