Op de eilandengroep Mauritius is mogelijk een wrakstuk aangespoeld van de Boeing 777 van Malaysia Airlines die twee jaar geleden verdween.

Volgens de eigenaar van een hotel, zou het wrakstuk door hotelgasten zijn gevonden op het eiland Rodrigues, zo'n 560 kilometer van het grootste eiland van Mauritius.

Volgens de Australische minister van Transport, Darren Chester, moet uit onderzoek blijken of het gaat om een onderdeel van het vliegtuig, dat vluchtnummer MH370 had.

"De Maleisische regering werkt samen met autoriteiten in Mauritius om het wrakstuk in handen te krijgen en het te onderzoeken", zegt Chester.

De eigenaar van een hotel op het eiland zei dat het wrakstuk eruit zag als de binnenkant van een vliegtuig. Mocht dit inderdaad zo zijn, dan is het de eerste vondst van van een stuk van de binnenkant van het vermiste toestel.

Mozambique

Wrakstukken die mogelijk afkomstig zijn van het toestel doken eerder op in onder meer Zuid-Afrika en Mozambique. Australië meldde vorige maand dat het "zo goed als zeker" is dat de vondst uit Mozambique een onderdeel was van de Boeing.

De Boeing 777 verdween op 8 maart 2014 met 239 mensen aan boord op een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking.

Beelden van het wrakstuk dat werd gevonden in Mozambique