De Curaçaose loterijbaas Robbie dos Santos is vrijdag veroordeeld tot het betalen van 72,5 miljoen Antilliaanse gulden (ruim 36 miljoen euro). 

Dos Santos wordt veroordeeld voor onder meer witwassen, het doen van onjuiste belastingaangiften, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie. Eerder werd al beslag gelegd op bankrekeningen en cash van Dos Santos. De rechter bepaalde vrijdag dat dit bedrag definitief van hem wordt afgenomen.

Verder is hij veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Tegen hem was vier jaar gevangenisstraf (waarvan een jaar voorwaardelijk) geëist.

Dos Santos is eigenaar van loterijbedrijf Robby's Lottery, waarmee hij vooral actief is op Curaçao en Sint Maarten. ‎Dos Santos en zijn halfbroer, oud-minister George Jamaloodin, zijn tevens verdachte in het onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord op politicus Helmin Wiels in 2013.

Jamaloodin was tussen 2010 en 2012 minister van Financiën in het kabinet van Gerrit Schotte.‎ Dos Santos was een van de belangrijkste geldschieters van Schottes partij, MFK.