Een 55-jarige Italiaanse verpleegkundige is gearresteerd, omdat ze dertien patiënten in een ziekenhuis in Toscane zou hebben vermoord. Dat meldt de Italiaanse politie donderdag in een verklaring.

Ze zou naar verluidt in 2014 en 2015 meerdere moorden hebben gepleegd tijdens haar werk op de intensive care en de anesthesieafdeling van een ziekenhuis in Piombino, aan de Toscaanse kust.

Op momenten dat ze als enige aan het werk was op de afdeling, gebruikte de verpleegkundige een overdosis bloed verdunnende medicijnen om de patiënten om te brengen.

Twaalf patiënten stierven door een interne bloeding, een andere patiënt kwam om het leven door een hartstilstand, aldus de Italiaanse politie.

Toen de vrouw verdacht werd en werd overgeplaatst naar een andere afdeling in oktober vorig jaar, daalde het aantal doden op de intensive care van twintig procent naar acht procent.

Depressie

''We weten nog niet of er een specifiek motief was'', zegt een commandant van de politie. ''Wel weten we dat de verdachte leed aan een depressie.''

Het is niet de eerste keer dat een verpleegkundige in Italië wordt beschuldigd van seriemoord. Eerder deze maand kreeg een ziekenhuismedewerkster levenslang voor het vermoorden van een patiënt met een dodelijke injectie.

Er wordt onderzocht of deze medewerkster ook schuldig is aan tien andere verdachte gevallen waarbij patiënten zijn overleden.