Een rechtbank in Marokko heeft een van de twee homoseksuele mannen die eerder deze week zwaar werden mishandeld veroordeeld tot twee maanden cel.

De mannen die de homo en zijn vriend zouden hebben mishandeld, gaan vooralsnog vrijuit, meldt de online krant HuffPost Maroc maandag.

De zaak kreeg de afgelopen dagen veel aandacht doordat een filmpje van de mishandeling op internet verscheen. Volgens Marokkaanse media zouden de opnames gemaakt zijn in Beni Mellal, een stad ten zuidoosten van Casablanca.

De twee mannen zouden zijn betrapt terwijl zij seks hadden en vervolgens tot bloedens toe werden geslagen en geschopt. Zij smeken in het filmpje hun belagers vooral niet op het hoofd te mikken. De andere man zou zijn ontsnapt.

Ahmed Marcouch

De verspreiding van het filmpje heeft ook in Marokko de afgelopen dagen tot veel commotie geleid. Mensenrechtenorganisaties roepen op de man vrij te laten.

De Marokkaanse wet verbiedt homoseksuele handelingen. Mannen die zich hier wel schuldig aan maken, kunnen worden veroordeeld tot drie jaar celstraf.

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch gaat kamervragen stellen over de video. "Afschuwelijk en barbaars", noemt Marcouch het filmpje op Twitter.