Egyptische moordenaars van Italiaanse student doodgeschoten

De Egyptische criminelen die de Italiaanse student Giulio Regeni hebben vermoord, zijn doodgeschoten door de Egyptische politie.

Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag gemeld. Volgens de Egyptische autoriteiten is de 28-jarige student om het leven gebracht door een bende die gekleed in politie-uniformen buitenlanders ontvoerde en beroofde.

Geen van de bendeleden overleefde het vuurgevecht. Het ministerie noemde in een verklaring vier namen van gedode bendeleden. Na de confrontatie vonden de agenten spullen van de vermoorde Italiaan, waaronder een tas, zijn paspoort, portefeuille en een "donkere substantie die op hasj leek".

Slachtoffer Regeni deed in Egypte onderzoek naar de opkomst van onafhankelijke vakbonden. Hij verdween eind januari spoorloos. Zijn lichaam werd twee weken later in een sloot gevonden en vertoonde sporen van marteling.

Critici van het Egyptische regime wezen daarop met een beschuldigende vinger naar de veiligheidsdiensten. De Egyptische regering ontkende iedere betrokkenheid. Uit autopsie bleek eerder dat het slachtoffer een week lang toegetakeld moet zijn voordat hij werd vermoord.

Lees meer over:
Tip de redactie