Honderden mensen hebben donderdag in het Franse Le Vernet de ramp met het passagiersvliegtuig van de Duitse maatschappij Germanwings herdacht.

Het vliegtuig stortte precies een jaar geleden neer in de Alpen in het zuiden van Frankrijk. Alle 150 inzittenden om het leven toen de copiloot het toestel moedwillig liet neerstorten.

Bij de besloten herdenkingsceremonie waren ongeveer 650 familieleden en nabestaanden aanwezig. Ook woonden ruim honderd medewerkers van Germanwings en Lufthansa de ceremonie bij. Lufthansa is het moederbedrijf van Germanwings

"We zijn bijeengekomen om de slachtoffers van de vliegramp te herdenken", zegt Carsten Spohr, directeur van Lufthansa, tijdens een speech.

"We kunnen de herinnering niet uit onze geheugen wissen, maar we kunnen wel de nabestaanden bijstaan." Samen met directeur van Germanwings Thomas Winkelmann is een krans gelegd bij het herdenkingsmonument.

Op het moment van de crash, 9.41 uur, werd een minuut stilte in acht genomen. Dat werd ook gedaan in de Duitse stad Haltern, ter nagedachtenis van een groep schoolkinderen die bij de ramp om het leven kwamen.