Bij een groot busongeluk in de Catalaanse stad Tarragona zijn zondagochtend zeker dertien mensen om het leven gekomen.

Er zijn 43 gewonden, van wie er dertig slecht aan toe zijn. Zij zijn allen overgebracht naar een ziekenhuis in Tarragona. De chauffeur van de bus heeft ongeluk volgens de krant El País overleefd.

Volgens reddingswerkers zat de touringcar vol met zestig studenten die in Valencia naar een feest waren geweest en op de terugweg waren naar Barcelona. Het zou gaan om zogenoemde Erasmusstudenten van de universiteit van Barcelona. Deze studenten volgen uitwisselingsprogramma's met universiteiten in de Europese Unie, alsmede in Turkije, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.

Het is niet bekend of er Nederlanders onder de slachtoffers zijn.

Video: Bus kwam op de snelweg in botsing met een personenauto

Dertien doden door busongeluk in Spanje
Dertien doden door busongeluk in Spanje

Toedracht

Volgens Spaanse media is de bus ter hoogte van de plaats Freginals tegen een rand aan de rechterkant van de weg gereden. De chauffeur verloor daardoor de macht over het stuur waardoor het voertuig op de andere weghelft terechtkwam en op de personenauto botste.

Het is niet duidelijk of onder de doden ook inzittenden van dat voertuig zijn. Ook de burgemeester van Freginals sprak van een ongeval in een bocht in de verder kaarsrechte weg. Volgens hem is het een gevaarlijk punt.