In het afpersingsschandaal bij de Antwerpse politie is een zesde verdachte opgedoken. De politieman heeft zich vrijdag zelf aangegeven. 

Zijn naam was al eerder tijdens het onderzoek naar voren gekomen. Dat melden Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zaterdag.

Volgens de kranten worden minstens acht inspecteurs verdacht in de zaak.

Drie inspecteurs zitten vast, een vierde politieman werd woensdag onder voorwaarden vrijgelaten en mag voorlopig niet aan het werk. Een andere politieman loopt nog vrij rond. Volgens de Belgische publieke omroep VRT is de man nog niet opgepakt omdat hij op dit moment in de Verenigde Staten zit.

De zes worden verdacht van afpersing, diefstallen met geweld en mishandeling van illegalen. De agenten zouden systematisch mensen zonder verblijfspapieren hebben bedreigd en beroofd. Zeker een van de verdachten is volgens Vlaamse media gerelateerd aan een Albanese misdaadfamilie.

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever maakte woensdag melding van een gerechtelijk onderzoek tegen enkele politiemedewerkers. Als de verdenkingen bewezen worden gaat ''het zonder meer om een zwarte bladzijde in de geschiedenis van ons korps", aldus De Wever.