Bij een vliegtuigongeluk in Rusland zijn 62 mensen omgekomen. Het ongeluk gebeurde nadat een vliegtuig uit Dubai bij het vliegveld Rostov in het zuiden van Rusland tijdens het landen neerstortte. Er zaten geen Nederlanders in.

Het gaat om een Boeing 737 van FlyDubai, meldt BNOnews.

Tijdens de crash zijn alle inzittenden aan boord van het vliegtuig omgekomen. Het gaat om 55 passagiers en zeven crewleden. Dat melden Russische autoriteiten.

De passagiers zouden allemaal de Russische nationaliteit hebben. De crewleden komen niet uit Rusland. De nationaliteiten van de crewleden is nog niet bekend.

FlyDubai heeft in een bericht op Facebook gemeld dat ze de situatie betreuren en dat ze zo veel mogelijk doen om de juiste informatie bij elkaar te verzamelen. De luchtvaartmaatschappij heeft bevestigd dat er 62 mensen zijn omgekomen bij de crash.

Bekijk camerabeelden van het vliegtuigongeluk in Rusland​:

Camerabeelden van vliegtuigongeluk Rusland
Camerabeelden van vliegtuigongeluk Rusland

Vier kinderen

De Russische president Vladimir Poetin heeft hulp aangeboden aan de familieleden van de omgekomen passagiers en crewleden, aldus een woordvoerder van het Kremlin.

Een eerste blik op de passagierslijst toont aan dat er 33 vrouwen, achttien mannen en vier kinderen bij de crash zijn omgekomen, naast de zeven crewleden. De gouverneur van Rostov aan de Don heeft op de Russische televisie gezegd dat de meeste slachtoffers Russen zijn die in de regio woonden.

In het passagiersvliegtuig dat zaterdag op het vliegveld van de Zuid-Russische stad Rostov aan de Don is gecrasht, zaten geen Nederlanders. Dat liet een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag weten.

Slecht zicht

De piloten hadden te maken met slecht zicht op het vliegveld. Een bron vertelt aan het Russische RT dat het zicht op het vliegveld maar 50 tot 100 meter was op het moment van de crash. De Russische luchtvaartautoriteiten sluiten een aanslag uit. 

Via een radar is te zien dat de piloot een eerste landing vroegtijdig beëindigde vanwege het slechte weer. Het vliegtuig trok weer op en bleef enige tijd in de lucht. Bij de tweede landing is het vliegtuig neergestort.

Er zijn zeker 80 reddingswerkers bezig op de plek van het ongeluk. Het vliegveld is gesloten na de crash.