Joran van der Sloot zegt schuldig te zijn in de zaak rond Natalee Holloway, de studente die in 2005 verdween op Aruba. 

Dat blijkt uit beelden die zijn gemaakt met een verborgen camera, die te zien zijn op de Amerikaanse website Radar Online.

Volgens RTL Boulevard doet hij deze uitspraak tegenover misdaadjournalist John van den Heuvel, die hem in februari heeft bezocht in de gevangenis in Peru.

Van der Sloot zit daar een gevangenisstraf uit van 28 jaar voor de moord op Stephanie Flores. Hij is al jaren hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Holloway.

In de woensdag opgedoken video zegt Van der Sloot dat hij "veel verhalen heeft verzonnen tegenover de politie". "Ik ben schuldig aan alles wat ik heb gedaan." Op de vraag of dat ook geldt voor de zaak Holloway, antwoordt Van der Sloot: "Ja, ja, ook daarin ben ik schuldig en dat accepteer ik."

Onderzoek

Tegenover RTL Boulevard zegt Van den Heuvel dat Van der Sloot meer tegen hem heeft gezegd, maar daar nog niets over kan zeggen. Op Aruba wordt momenteel onderzoek gedaan naar de nieuwe uitspraken en de misdaadverslaggever wil de uitkomsten daarvan eerst afwachten.

Eerder gaf hij tegenover Van den Heuvel toe openheid van zaken te willen geven over Holloway, in de hoop een deal te kunnen sluiten met justitie om overgeplaatst te worden naar Nederland.

Video: 'Joran van der Sloot zegt schuldig te zijn'

Vaker

Van der Sloot heeft in verleden vaker gezegd dat hij wel degelijk iets te maken heeft met de verdwijning van Holloway. Zo heeft hij in 2008 in het misdaadprogramma van Peter R. De Vries op de verborgen camera uiteengezet hoe hij haar lichaam in de oceaan heeft gegooid.

Maar in een interview met Fox in datzelfde jaar zegt hij haar te hebben verkocht als seksslavin. Omdat hij steeds met een andere versie van zijn verhaal komt, heeft dat Van der Sloot steeds ongeloofwaardiger gemaakt.