Vier maanden na een spectaculaire kunstroof in het Noord-Italiaanse Verona heeft de politie dertien verdachten aangehouden in Italië en Moldavië. 

De bergplaats van de gestolen schilderijen is ontdekt in Moldavië, meldt het Italiaanse persagentschap ANSA dinsdag. "Laten we hopen dat alle schilderijen worden gevonden en dat ze in goede staat zijn", zei de burgemeester van Verona, Flavio Tosi.

Gewapende en gemaskerde mannen waren in november het gemeentelijk museum Castelvecchio binnengedrongen, toen alleen nog een caissière en een bewaker in het gebouw waren. Ze stalen zeventien schilderijen van wereldberoemde kunstschilders. De waarde van de buit werd geschat op 15 miljoen euro.

De aangehouden personen zijn tien Moldaviërs en drie Italianen. Onder hen is ook de bewaker die op de avond van de diefstal dienst had.

Kort na het misdrijf ging de politie er al van uit dat de daders in opdracht hadden gehandeld en dat de gestolen goederen naar Oost-Europa waren gebracht. Onder de gestolen kunstschatten zijn werken van meesters als Tintoretto, Mantegna, Pisanello, Peter Paul Rubens en Jacopo Bellini.