Auto ontploft door springstof in westen Berlijn

Op een drukke weg in West-Berlijn is dinsdag een auto tijdens het rijden ontploft. De politie vermoedt dat er in of op de wagen explosieven tot ontploffing zijn gekomen. De bestuurder van de auto is omgekomen.

Het incident gebeurde op de Bismarckstrasse in de wijk Charlottenburg, meldt de politie op Twitter. De weg is afgezet en er de omgeving is ontruimd.

De auto ontplofte rond 8.00 uur in de ochtend. De politie bevestigde dat de bestuurder een 43-jarige man is.

Het Duitse blad Der Spiegel meldt dat het waarschijnlijk gaat om een afrekening in het criminele circuit. De omgekomen man zou een bekende zijn van de politie, die eerder was opgepakt voor drugshandel.

Drugshandel

Volgens getuigen reed de auto in de richting van de Berlijnse binnenstad. De auto knalde na de ontploffing tegen een geparkeerde auto.

De bestuurder zou nog uit de auto zijn gestapt, maar overleed kort daarna aan zijn verwondingen. Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad gaat.

Video: bekijk beelden van de ontplofte auto

Geen gevaar

Buurtbewoners werd aangeraden binnen te blijven. De politie heeft in het autowrak onderzocht. Er is geen gevaar meer voor de directe omgeving, lieten de autoriteiten rond 11.35 uur weten.

De Bismarckstrasse loopt door het park Berliner-Tiergarten en komt in het oosten uit op de Brandenburger Tor. Het autowrak wordt voor nader onderzoek naar een andere locatie gebracht.

Lees meer over:
Tip de redactie