Een jongen uit Zuid-Afrika heeft mogelijk een wrakstuk van vlucht MH370 gevonden in Mozambique. Het onderdeel wordt naar Australië gestuurd voor onderzoek.

De jongen deed de ontdekking op 30 december vorig jaar, maar nam het wrakstuk mee terug naar Zuid-Afrika. 

Zijn moeder lichtte de Australische luchtvaarautoriteiten pas vorige week in nadat er 3 maart een ander mogelijk wrakstuk van de vermiste Boeing 777 op het strand van Mozambique werd gevonden.

Volgens de Zuid-Afrikaanse burgerluchtvaartautoriteiten wordt het onderdeel naar Australië vervoerd om verder te worden onderzocht, aldus persbureau AP. 

Het gaat om een gebogen wrakstuk met vijf cijfers erop. Volgens de Zuid-afrikaanse autoriteiten duiden deze cijfers erop dat het onderdeel afkomstig kan zijn van een Boeing 777. Dat is hetzelfde type vliegtuig als het verdwenen passagierstoestel van Malaysia Airlines. 

Australië

Het wrakstuk dat op 3 maart gevonden werd, zal dinsdag door een Maleisisch onderzoeksteam vanuit Mozambique mee worden genomen naar Australië.

De Maleisische minister van Vervoer Liow Tiong Lai zei eerder dat het onderdeel naar alle waarschijnlijkheid van een Boeing 777 is. 

Het vliegtuig verdween op 7 maart 2014 tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking.

Een vleugeldeel dat aanspoelde op het eiland Réunion, ten oosten van Madagaskar, is tot nu toe het enige onderdeel van vlucht MH370 dat is bevestigd.