Hollande ontvangt Willem-Alexander en Máxima tijdens staatsbezoek

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagochtend een bezoek gebracht aan het Palais de l'Élysée in Parijs voor een ontmoeting met de Franse president François Hollande.

Het koningspaar is begonnen aan een tweedaags bezoek aan Frankrijk.

Het bezoek begon om 9.00 uur met een welkomstceremonie bij de Arc de Triomphe, waar Willem-Alexander een bloemstuk heeft gelegd bij het graf van de onbekende soldaat (die tijdens de Eerste Wereldoorlog is omgekomen).

Later op de dag bekijkt het koningspaar in museum Het Louvre Rembrandts huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit uit 1634.

De doeken waren in het bezit van de Franse familie De Rothschild en zijn onlangs voor 160 miljoen euro aan Nederland en Frankrijk verkocht. Na een restauratie zijn de schilderijen afwisselend in het Rijksmuseum en het Louvre te zien.

Video: Koningspaar legt bloemstuk bij graf onbekende soldaat

Staatsbanket

Donderdagavond biedt Hollande een staatsbanket aan in Palais de l'Élysée, zijn officiële residentie. Op vrijdag domineert de handel het programma.

Het staatsbezoek moet de goede banden tussen Nederland en Frankrijk bevestigen. Voor Willem-Alexander is het zijn zevende staatsbezoek sinds zijn aantreden in 2013.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie