Vijf doden bij schietpartij in voorstad Amerikaanse Pittsburgh

Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen bij een schietpartij in een voorstad van Pittsburgh in de Verenigde Staten. Vier mensen werden doodgeschoten en een vijfde overleed aan zijn of haar verwondingen.

De dodelijke slachtoffers zijn vier vrouwen en een man, schrijft de krant Pittsburgh Post-GazetteEr zijn drie mensen gewond geraakt, twee daarvan zijn in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

De groep mensen in de plaats Wilkinsburg is bij een huis onder vuur genomen vanuit twee verschillende richtingen. De daders zijn nog voortvluchtig. Het motief voor de schietpartij is nog niet duidelijk.

Vermoedelijk gaat het om twee of meerdere schutters. 

Video: Vijf doden bij schietpartij in Pittsburgh

Wapenwet

In de Verenigde Staten zijn er regelmatig schietpartijen. Vuurwapens zijn in het land vrij gemakkelijk te krijgen en in de grondwet is het recht op het dragen van een vuurwapen opgenomen.

Pogingen van president Barack Obama om de wapenwetgeving te veranderen, worden tegengewerkt door de Republikeinse Partij en de machtige wapenlobby van de National Rifle Association (NRA).

Begin januari onthulde Obama nieuwe richtlijnen voor vuurwapenverkoop. Verkopers moeten een vergunning aanvragen voor hun handel en het doen van grondiger achtergrondonderzoek naar kopers wordt verplicht.

Lees meer over:
Tip de redactie