De Duitse politie heeft twee verdachten opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de golf van aanrandingen in de nieuwjaarsnacht in Keulen. 

Volgens de regionale krant Rheinische Post zijn de twee gepakt nadat er dinsdag foto's van verdachten waren verspreid.

Een 26-jarige man werd dinsdag nog in de plaats Kerpen aangehouden. Een 31-jarige man meldde zich 's avonds bij de politie in Hamm. Hij had zichzelf herkend op een van de foto's. De twee verdachten zijn overgebracht naar Keulen.

Hulp

Voor de opsporing van de 26-jarige, een man uit Algerije, kreeg de politie hulp van het publiek. Volgens het Openbaar Ministerie wordt de man verdacht van deelname aan de aanrandingen en poging tot beroving. Het onderzoek naar de gedragingen van de 31-jarige loopt nog.

Woensdag gaf de politie ook beelden vrij van twee mannen die in de bewuste nacht op het plein voor het station van Keulen met een pistool in de lucht hadden geschoten.

Bij de Duitse autoriteiten zijn tot nog toe meer dan 1100 aangiftes binnengekomen van vrouwen die in de nieuwjaarsnacht door groepen mannen werden omsingeld, betast en beroofd in Keulen. Volgens de slachtoffers en getuigen zouden de daders uit Noord-Afrika komen of van Arabische komaf zijn. Dertien verdachten zitten lopende het onderzoek vast.