Marc Dutroux had het idee om een ondergrondse stad op te richten met ontvoerde kinderen.

Dat zegt zijn voormalig advocaat Julien Pierre in een interview in Le Soir Mag. Pierre was de advocaat van Dutroux tussen 1996 tot 2003.

In het interview vertelt de advocaat over een gesprek dat hij ooit had met Dutroux. "Kunt u geloven dat niemand zich ooit heeft afgevraagd waarom ik dat huis in die regio gekozen had?", vroeg Dutroux aan Pierre.

"In die regio zijn er veel onderaardse gangen en mijnen. Mijn idee was om een enorm aantal kinderen te ontvoeren en in de ondergrondse gewelven daar, in de mijngangen, een soort onderaardse stad op te richten, waar het goede, de harmonie en de veiligheid heersen."

Pierre noemt het indrukwekkend om Dutroux destijds zo te horen praten. "Geloof mij, vandaag weet ik dat hij een psychopaat is, waarschijnlijk beter dan de psychiaters."

Levenslang

Dutroux werd aangehouden op 13 augustus 1996. In 2004 kreeg hij een levenslange celstraf voor de moord, verkrachting en ontvoering van zes meisjes. Twee van zijn slachtoffers werden levend teruggevonden in een verborgen kelder in zijn huis in België. Dutroux wordt vastgehouden in de gevangenis van Nijvel in Wallonië.