Canada wil veel meer immigranten verwelkomen

De liberale Canadese regering wil dat er dit jaar tussen de 280.000 en 305.000 nieuwe permanente verblijfsvergunningen worden afgegeven. Dat wordt dan een jaarrecord meldde de omroep CBC dinsdag.

De minister van Immigratie, John McCallum, zei dat de regering het belang van het gezin wil onderstrepen door meer familieleden naar Canada te halen.

Het immigratiebeleid in 2016 ''moet gezinnen samenbrengen, de Canadese economie versterken en de humanitaire tradities in ere houden waarmee Canada vluchtelingen en andere mensen die bescherming nodig hebben, herbergt'', zei McCallum dinsdag in een toespraak in een voorstad van Toronto.

Tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar beloofde de Liberale Partij voor eind 2015 25.000 Syrische vluchtelingen naar Canada te vliegen. De regering wil ook veel sneller aanvragen afhandelen. Daar is de snelheid waarmee de Syrische vluchtelingen zijn binnengehaald een goede oefening voor, aldus McCallum.

De nadruk op gezinshereniging en vluchtelingen betekent wel, dat het aantal verblijfsvergunningen dat per jaar enkel om te komen werken wordt afgegeven, afneemt.

Lees meer over:
Tip de redactie